Наслов:

СЛАВЕНИЧКА АТМОСФЕРА ВО ПОЛУПРАЗНА САЛА

на роденденскиот концерт на македонската филхармонија

Објавено на: 24.11.2011
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
С. Петровски: Извадоци од „Зодијак“, А. Глазунов: Концерт за виолина и оркестар, С. Прокофјев: „Полковникот Киже“
Учесници:
Македонска филхармонија, Еван Крист, Алиса Маргулис

Клучни зборови:
Петровски Глазунов Марко Коловски Зодијак Македонско радио - Радио Скопје 2011 Македонскa филхармонија Еван Крист Алиса Маргулис Прокофјев Полковникот Киже Концерт за виолина и оркестар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат