Наслов:

МОЌНА МУЗИЧКА ИЗВЕДБА ШТО НЕ ДОПРЕ ОДДАЛЕКУ

концертот на лондонскиот симфониски оркестар и симон трпчески

Издадено на: 13.12.2010
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 22156 | Страна: 23

Програма:
Симфонија бр. 5 од Менделсон, Концерт бр. 3 за пијано и оркестар од Прокофјев и Симфонија бр. 3 од Брамс.
Учесници:
Лондонски симфониски оркестар; диригент: Владимир Јуровски; Симон Трпчески - пијано

Клучни зборови:
2010 Ангелина Димоска Брамс Владимир Јуровски Концерт бр. 3 за пијано и оркестар Лондонски симфониски оркестар Менделсон Нова Македонија Прокофјев Симон Трпчески Симфонија бр. 3 Симфонија бр. 5

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат