Наслов:

ПОВТОРНО МАЕСТРАЛЕН КОНЦЕРТ

Симон Трпчески, маестро Владимир Јуровски и Лондонскиот филхармониски оркестар испратени со овации

Објавено на: 12.12.2010
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Симфонијата бр.5 од Феликс Менделсон, Симфонијата бр.3 од Јоханес Брамс, Концертот за пијано и оркестар бр.3 од Сергеј Прокофјев,
Учесници:
Лондонскиот филхармониски оркестар, Владимир Јуровски, Симон Трпчески,

Клучни зборови:
Прокофјев Брамс Менделсон Симон Трпчески Тина Иванова 2010 Лондонскиот филхармониски оркестар Владимир Јуровски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат