Наслов:

ЗАПЛЕТКАНИОТ БАРТОК МАЗНО ОТПЛЕТКАН ОД ФИЛХАРМОНИЈАТА

роденденски концерт на македонската филхармонија

Објавено на: 27.11.2010
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 22144 | Страна: 20

Програма:
Концерт за оркестар од Бела Барток, „Марика мома убава“ од Томислав Зографски и „Виулица“ од Георги Свиридов.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Гонца Богоромова - сопран

Клучни зборови:
2010 Ангелина Димоска Бела Барток Борјан Цанев Виулица Георги Свиридов Гонца Богоромова Концерт за оркестар Македонска филхармонија Марика мома убава Нова Македонија Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат