Наслов:

ПРОСТОР ЗА МЛАДИТЕ НАДЕЖИ

Кон првата половина од Есенските музички свечености 2010

Објавено на: 26.11.2010
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Коларовски, Вантуш, Веинер, Хајдн
Учесници:
Камерниот оркестар при Универзитетот во Сегедин, Петер Шоморјаи, Душко Ичев, пијано, Марија Тренчевска, пијано, Марија Јакимовска, флејта, Софија Никоска, виолина, Билјана Талеска, сопран, пијано-дуото Бојан Вачков и Зоран Станишиќ и септетот во состав Виктор Ангелов и Симон Поповски, виолини, Софија Златановска - виола, Кирил Јосифовски - виолончело, Катерина Бачовска - флејта, Спире Јованов - кларинет и Антонио Настевски - фагот
Забелешка:
Кон првата половина од Есенските музички свечености 2010

Клучни зборови:
Бојан Вачков Зоран Станишиќ Елени Новаковска Софија Никоска 2010 Камерниот оркестар при Универзитетот во Сегедин Петер Шоморјаи Душко Ичев Марија Тренчевска Марија Јакимовска Билјана Талеска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат