Наслов:

ПРЕЦИЗЕН КАКО ЧАСОВНИК

Македонска филхармонија, диригент Тошихиро Јонезу (Јапонија), Јосиф Иванов, виолина (Белгија)

Објавено на: 15.11.2010
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Увертира-та „Римски карневал“ оп.9 од Хектор Берлиоз, Медитација од операта „Таис“ од Жил Масне, „Циганка“ од Морис Равел, Интродукција и Рондо капричиозо оп.28 од Ками Сен-Санс
Учесници:
Македонска филхармонија, диригент Тошихиро Јонезу (Јапонија), Јосиф Иванов, виолина (Белгија)
Забелешка:
Македонска филхармонија, диригент Тошихиро Јонезу (Јапонија), Јосиф Иванов, виолина (Белгија)

Клучни зборови:
Камиј Сен Санс Морис Равел Македонска филхармонија Жил Масне Хектор Берлиоз Елени Новаковска 2010 Тошихиро Јонезу Јосиф Иванов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат