Наслов:

МОЌНА ИЗВЕДБА НА СИМФОНИЈАТА ОД РАСЕЛ

одличен почеток на новата сезона на филхармонијата

Објавено на: 09.10.2010
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 22104 | Страна: 20

Програма:
Концерт за виолина и оркестар оп. 64 од Феликс Менделсон и Симфонија бр. 3 од Алберт Расел.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јануш Пшибилски, Полска; Никола Бенедети - виолина, Англија

Клучни зборови:
Симфонија бр. 3 Јануш Пшибилски Ангелина Димоска 2010 Никола Бенедети Концерт за виолина и оркестар оп. 64 Алберт Расел Феликс Менделсон Македонска филхармонија Нова Македонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат