Наслов:

ТРПЧЕСКИ БЛЕСКАШЕ ПОКРАЈ ЗАГРИЖЕНИОТ ПЛЕТЊОВ

ОТВОРЕНО 50. „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Издадено на: 14.07.2010
Автор: Време
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
дела од Чајковски и од Рахманинов,
Учесници:
Рускиот национален оркестар и на пијанистот Симон Трпчески со кој диригираше контроверзниот Михаил Плетњов,
Забелешка:
ОТВОРЕНО 50. „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Клучни зборови:
2010 Време Михаил Плетњов Симон Трпчески

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат