Наслов:

ТАНЦОВА ПОЕТИКА

Кон современото балетско дело „Изгубена верба“

Издадено на: 08.07.2010
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Изгубена верба“ во кореографија на Сашка Ефтимова и музика на Љубомир Ангелов
Учесници:
МОБ, Сашка Ефтимова, Љубомир Ангелов-Љупа, Сашка Ефтимова, Бобан Ковачевси, Мими Попалексова, Дмитро Чеботар, Билјана Басмаџиева, Игор Велановски, Саша Ефтимова, Марија Глигорова, Дафина Данилоска, Хозе Карлос Лосада Моралес, Трајче Стојковски,

Клучни зборови:
2010 Билјана Басмаџиева Бобан Ковачевси Дафина Данилоска Дмитро Чеботар Емилија Џипунова Игор Велановски Љубомир Ангелов-Љупа Марија Глигорова Мими Попалексова МОБ Саша Ефтимова Сашка Ефтимова Трајче Стојковски Хозе Карлос Лосада Моралес

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат