Наслов:

БРАВО МАЕСТРО ПШИБИЛСКИ

Мајски оперски вечери 2010 - „Аида“ - Џузепе Верди

Објавено на: 08.06.2010
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Аида“ - Џузепе Верди
Учесници:
МОБ, Мајски оперски вечери, режија на Дејан Прошев, сценографија на Зоран Костовски, костимографија на Елена Дончева и кореографија на Снежана Филиповска, Јануш Пшибилски, Марија Хозе Сири, Хозе Луис Дувал, Драгана Југовиќ дел Монако, Нико Исаков (Амонсаро), Владимир Саздовски (Рамфис), Делјан Славов (Фараон) од Бугарија, Марјан Николовски (Гласник)
Забелешка:
Мајски оперски вечери 2010 - „Аида“ - Џузепе Верди

Клучни зборови:
Елени Новаковска МОБ Зоран Костовски 2010 Мајски оперски вечери Дејан Прошев Јануш Пшибилски Марија Хозе Сири Снежана Филиповска Хозе Луис Дувал Нико Исаков Драгана Југовиќ дел Монако Елена Дончева Делјан Славов Марјан Николовски Владимир Саздовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат