Наслов:

ОДЛИЧНА ИЗВЕДБА НА „КАРМЕН“

Одлична изведба на „Кармен“

Издадено на: 07.06.2010
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Кармен“ - Жорж Бизе
Учесници:
МОБ, Мајски оперски вечери, режија Кузман Попов (Бугарија), сценографија Живоин Трајановиќ, костимографија Марија Пупчевска, Максимилијан Ценчиќ, Галја Ибрагимова, Иван Момиров, Франсоа Лис, Олгица Милевска, Катерина Бошковска, Катерина Бошковска, Гордана Кекеновска, Драган Ампов, Дејан Стоев, Бранислав Поп Георгиевски
Забелешка:
Одлична изведба на „Кармен“

Клучни зборови:
2010 Бранислав Поп Георгиевски Галја Ибрагимова Гордана Кекеновска Дејан Стоев Драган Ампов Елени Новаковска Живоин Трајановиќ Иван Момиров Катерина Бошковска Кузман Попов Мајски оперски вечери Максимилијан Ценчиќ Марија Пупчевска МОБ Олгица Милевска Франсоа Лис

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат