Наслов:

КОНЕЧНО ОСВЕЖУВАЊЕ СО „ТУРАНДОТ“

Мајски оперски вечери 2010 - „Турандот“ - Џакомо Пучини

Објавено на: 26.05.2010
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Турандот“ - Џакомо Пучини
Учесници:
МОБ, Енрико Довико, а во главните ликови настапија Романците Силвија Сорина - Мунтеану, сопран (Турандот), и тенорот Александру Бадеа (Калаф), Сандра Митровска (Лиу), Игор Дурловски (Тимур), Нико Исаков и Милко Михајлов од Бугарија (Пинг и Панг), Дејан Стоев (Понг), Марјан Николовски (Алтоум)
Забелешка:
Мајски оперски вечери 2010 - „Турандот“ - Џакомо Пучини

Клучни зборови:
МОБ Дејан Стоев Сандра Митровска 2010 Енрико Довико Силвија Сорина - Мунтеану Александру Бадеа Нико Исаков Милко Михајлов Марјан Николовски Игор Дурловски Елени Новаковска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат