Наслов:

„МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ“ Е КУЛТУРЕН БРЕНД

за свеченото отворање на 38. издание на манифестацијата,

Издадено на: 11.05.2010
Автор: Миркица Поповиќ
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Љубовен напиток“ на Гаетано Доницети
Учесници:
Македонската опера и балет, „Мајски оперски вечери“, Саша Николовски - Ѓумар, Гордан Драговиќ,

Клучни зборови:
2010 Гордан Драговиќ Мајски оперски вечери Македонската Опера и Балет Миркица Поповиќ Саша Николовски-Ѓумар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат