Наслов:

ШОПЕН СО ПОИНАКОВ СЕНЗИБИЛИТЕТ

Кон концертот на Македонска филхармонија, Хисако Кавамура, пијано, Јапонија, и Денис Прошаев, диригент, Украина

Издадено на: 21.04.2010
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Концертот за пијано и оркестар бр.2 во Еф-мол оп.21 од Фредерик Шопен, Увертирата од операта „Дон Џовани“ и Симфонија бр.41 „Јупитер“ КВ 551 од Моцарт
Учесници:
Македонска филхармонија, Хисако Кавамура, пијано, Јапонија, и Денис Прошаев, диригент,
Забелешка:
Кон концертот на Македонска филхармонија, Хисако Кавамура, пијано, Јапонија, и Денис Прошаев, диригент, Украина

Клучни зборови:
2010 Денис Прошаев Елени Новаковска Јапонија Македонска филхармонија Хисако Кавамура

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат