Наслов:

УМЕТНОСТА НА ХОРСКОТО ПЕЕЊЕ

Кон концертите на Новиот лондонски камерен хор

Објавено на: 13.04.2010
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
дела од Лигети, Андреевска, Данајлоска, Сааријахо, Лахенман, Ксенакис и од Аврамовски, „Реквием-от оп. 48 во Де-мол“ на Габриел Форе,
Учесници:
Новиот лондонски камерен хор, Џејмс Викс, Горан Начевски, Ана Сноу
Забелешка:
(Кон концертите на Новиот лондонски камерен хор

Клучни зборови:
2010 Новиот лондонски камерен хор Џејмс Викс Ана Сноу Елени Новаковска Горан Начевски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат