Наслов:

КОНЦЕРТ НА ШАРМ И ЕЛЕГАНЦИЈА

МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА, КОНЦЕРТ СО ЕМАНУЕЛ ЦЕЈСОН

Објавено на: 15.03.2010
Автор: Јулијана Жабева Папазова
Периодика: Дневник
Број: 4215 | Страна: 16

Програма:
,,Павана за мртвата принцеза“ од Морис Равел, Концерт за харфа .и оркестар во Ц-мол, опус 91 од Хенриет Рение, Симфонијата број 1, во Г-мол, опус 13 од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија, Сашо Татарчевски, Емануел Цејсон,

Клучни зборови:
Македонска филхармонија 2010 Сашо Татарчевски Јулијана Жабева Папазова Дневник Емануел Цејсон

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат