Наслов:

СМЕЛО И ВЕСЕЛО

Кон премиерата на „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус; кореографија Мариус Петипа, Виктор Јеременко; диригент Саша Николовски - Ѓумар, продукција МОБ

Објавено на: 24.12.2009
Автор: ДАНИЕЛА СТОЈАНОВИЌ-КАРГОВ
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус
Учесници:
МОБ, Балет, Саша Николовски - Ѓумар, Мариус Петипа, Мирјана Поп Алексова, Бобан Ковачевски, Наташа Николова, Ивана Коцевска, Дмитро Чаботар, Саша Евтимова, Билјана Басмаџиева, Младен Ѓурѓев, Горан Божинов, Лора Тарчуговска,
Забелешка:
Кон премиерата на „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус; кореографија Мариус Петипа, Виктор Јеременко; диригент Саша Николовски - Ѓумар, продукција МОБ

Клучни зборови:
Балет Дмитро Чаботар Горан Божинов Даниела Стојановиќ - Каргов Младен Ѓурѓев Мариус Петипа Саша Николовски-Ѓумар Мирјана Поп Алексова Ивана Коцевска Лора Тарчуговска Наташа Николова МОБ Бобан Ковачевски Саша Евтимова 2009 Билјана Басмаџиева

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат