Наслов:

БАРИТОН СО ДРАМАТИЗАМ

За рециталот на Горан Начевски, баритон, Милица Шкариќ, пијано

Издадено на: 23.12.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Три сонети од Петрарка“ од Ф. Лист, циклусот песни „Дон Кихот и Дулчинела“ на Равел, дела на руските мајстори - Рахмањиновите „Не пеј, убавице“ оп.4.бр.4 на текст на Пушкин, и „Христос воскресна“ оп.26 бр.6, романсата „Само оној кој знае“ оп.6 бр.6 , аријата „Вие ми напишавте“ на Евгениј Онегин и сцената и ариозото „И тука е тажно!“...“Дали е тоа истата Татјана“ на Евгениј Онегин од истоимената опера на Чајковски,
Учесници:
Горан Начевски, Милица Шкариќ,
Забелешка:
За рециталот на Горан Начевски, баритон, Милица Шкариќ, пијано

Клучни зборови:
2009 Горан Начевски Елени Новаковска Милица Шкариќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат