Наслов:

СОПСТВЕНИОТ ЕНТИТЕТ НИЗ МУЗИКА

Кон 65 години Македонска филхармонија - диригент Јануш Пшибилски (Полска); солист на пијано Елена Мисиркова - Лоза

Објавено на: 01.12.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Концерт за пијано и оркестар оп. 84 од Властимир Николовски, Симфонијата бр.5 во Е-мол оп. 64 од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Македонска филхармонија, Јануш Пшибилски, Елена Мисиркова - Лоза
Забелешка:
Кон 65 години Македонска филхармонија - диригент Јануш Пшибилски (Полска); солист на пијано Елена Мисиркова - Лоза

Клучни зборови:
Елена Мисиркова-Лоза Елени Новаковска 2009 Македонска филхармонија Јануш Пшибилски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат