Наслов:

ЈУБИЛЕЈОТ НА СКАЛОВСКИ СКРОМНО ОДБЕЛЕЖАН

Кон концертот на Македонската филхармонија: Борјан Цанев - диригент, Кристијан Фрон - виола (Австрија), Горан Начевски - баритон

Објавено на: 24.11.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Концертот за виола и оркестар“ од Барток, „Симфонија бр.4 во е-мол оп.98“ од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонската филхармонија, Борјан Цанев, Кристијан Фрон
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија: Борјан Цанев - диригент, Кристијан Фрон - виола (Австрија), Горан Начевски - баритон

Клучни зборови:
Елени Новаковска 2009 Кристијан Фрон Македонската филхармонија Борјан Цанев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат