Наслов:

ОПАЧИНАТА НА ГЛАМУРОЗНИОТ ЈУБИЛЕЈ

Кон Гала-балетскиот концерт за 60 години од формирањето на Македонскиот балет; диригент: Алесандро Д’Агостини; продукција МОБ

Издадено на: 07.10.2009
Автор: Даниела Стојановиќ - Каргов
Периодика: Вест
Страна: 11

Учесници:
МОБ, Балет, Алесандро Д’Агостини, Екатерина Сафонова, Горги Смилевски, Александра Мијалкова, Дмитро Чаботар, Мими Поп Алексова, Бобан Ковачевска, Ивана Коцевска, Олена Филипјева, Сергеј Сидорски, Барбара Гарсија, Хозе Лосада, Елеонор Герино, Емануел Тибо, Кадир Окурер, Киро Павлов
Забелешка:
Кон Гала-балетскиот концерт за 60 години од формирањето на Македонскиот балет; диригент: Алесандро Д’Агостини; продукција МОБ

Клучни зборови:
2009 Александра Мијалкова Алесандро Д' Агостини Балет Барбара Гарсија Бобан Ковачевска Горги Смилевски Даниела Стојановиќ - Каргов Дмитро Чаботар Екатерина Сафонова Елеонор Герино Емануел Тибо Ивана Коцевска Кадир Окурер Киро Павлов Мими Поп Алексова МОБ Олена Филипјева Сергеј Сидорски Хозе Лосада

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат