Наслов:

ПУБЛИКАТА БЕЗ ЗДИВ ОД ПИЈАНИСТКАТА ОНАЈ

За отворањето на новата концертна сезона, Македонска филхармонија 2009/2010: Ѓулсин Онај, пијано (Турција), Урош Лајовиц, диригент (Словенија)

Објавено на: 06.10.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Суита бр.2 од балетот „Лабин и Дојрана“, Концертот за пијано и оркестар во А-мол опус 61 од Едвард Григ, Симфониска суита „Жар птица“ на Игор Стравински,
Учесници:
Македонска филхармонија, Ѓулсин Онај, Урош Лајовиц,
Забелешка:
За отворањето на новата концертна сезона, Македонска филхармонија 2009/2010: Ѓулсин Онај, пијано (Турција), Урош Лајовиц, диригент (Словенија)

Клучни зборови:
Елени Новаковска 2009 Ѓулсин Онај Македонска филхармонија Урош Лајовиц

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат