Наслов:

ФИЛХАРМОНИЈАТА СТАРТУВАШЕ СО ПОЛНА ПАРЕА

Завчера почна новата концертна сезона на Македонската филхармонија

Издадено на: 03.10.2009
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
Концертот за пијано и оркестар во а-мол, Едвард Григ, балетска свита „Жар птица“ од Игор Стравински, Свитата од балетот „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев
Учесници:
Македонската филхармонија, Урош Лајовиц, Ѓулсин Онај

Клучни зборови:
2009 Ѓулсин Онај Едвард Григ Игор Стравински Македонската филхармонија Тина Иванова Трајко Прокопиев Урош Лајовиц

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат