Наслов:

ОДЛИЧНА НАЈАВА НА КОНЦЕРТНАТА СЕЗОНА

оптимистички почеток

Објавено на: 01.10.2009
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Т. Прокопиев: Свита од балетот „Лабин и Дојрана“, Е. Григ: Концерт за пијано и оркестар А мол, И. Стравински: „Жар птица“
Учесници:
Македонска филхармонија, Урош Лајовиц, Ѓулсин Онај

Клучни зборови:
2009 Ѓулсин Онај Жар птица Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија Концерт за пијано и оркестар Свита од балетот Лабин и Дојрана Стравински Григ Прокопиев Урош Лајовиц Марко Коловски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат