Наслов:

ВИОЛИНИСТКАТА СОФИЈА НИКОСКА БЛЕСНА НА СЦЕНАТА ВО „СВ.СОФИЈА“

Завчера Камерниот оркестар на МММ го одржа традиционалниот концерт на „Охридско лето“

Издадено на: 04.08.2009
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Росини, Елгар, Респиги, Роџерс, како и „Ѓаволски трилер“ од Џузепе Тартини,
Учесници:
Софија Никоска, ладинскиот камерен оркестар на Музичката младина на Македонија, Саша Николовски-Ѓумар

Клучни зборови:
2009 Елгар ладинскиот камерен оркестар на Музичката младина на Македонија Респиги Росини Роџерс Саша Николовски-Ѓумар Софија Никоска Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат