Наслов:

ВНУКОТ НА ДАВИД ОЈСТРАХ УМЕРЕН ВО МУЗИЦИРАЊЕТО

За концертот на рускиот виолинист Валериј Ојстрах, на „Охридско лето “

Објавено на: 20.07.2009
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
Сонати за виолина и пијано од Моцарт, Бетовен и Сен-Санс и Чакона од Виталиј,
Учесници:
Валериј Ојстрах, Де Ѕан

Клучни зборови:
Бетовен Моцарт Сен-Санс Тина Иванова 2009 Валериј Ојстрах Де Ѕан Виталиј

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат