Наслов:

МАКЕДОНСКИ ГРАДСКИ ПЕСНИ СО ЧЕТИРИ ФЛЕЈТИ

македонскиот квартет флејти „Сиринкс“ на „Охридско лето“

Издадено на: 16.07.2009
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
12 обработки на македонски народни песни (две од нив авторски) чиј аранжман го направија композиторот Дамир Имери и на една од нив, тромбонистот Сашко Николовски
Учесници:
квартет флејти „Сиринкс“ , Будимка Имери, Силвана Чулева Атанасова, Ване Аревски, Марика Сион Николовска,

Клучни зборови:
2009 Будимка Имери Ване Аревски Дамир Имери квартет флејти „Сиринкс“ Марика Сион Николовска Сашко Николовски Силвана Чулева Атанасова Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат