Наслов:

ЗА ЕДНИ УБАВО, ЗА ДРУГИ ЗДОДЕВНО ОТВОРАЊЕ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“

И покрај големото реноме, Енио Мориконе во Македонија доаѓа доцна,

Објавено на: 14.07.2009
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
филмски теми од шпагети - вестерн филмовите „Беше еднаш во Америка“, „Беше еднаш на Дивиот Запад“, „Добриот, лошиот и грдиот“ (која публиката најмногу ја очекуваше), потоа од „Легенда за 1900“, „Сицилијански клан“, „Една ноќ на вечера“, „Мадалена“, „Истрага на граѓанин под сомнение“..
Учесници:
Енио Мориконе, Унгарскиот филхармониски оркестар Гјор, хорот на Македонската опера и балет

Клучни зборови:
2009 Енио Мориконе Унгарскиот филхармониски оркестар Гјор хорот на Македонската опера и балет Тина Иванова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат