Наслов:

АНТИЧКИ ТЕАТАР НАЈПОЛН ВО ИСТОРИЈАТА

ПОВЕЌЕ ОД 5.000 ГЛЕДАЧИ ЗА МОРИКОНЕ НА “ОХРИДСКО ЛЕТО“

Објавено на: 14.07.2009
Автор: Весна Станоевска
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
„Добриот, лошиот и грдиот“ и „Беше еднаш на дивиот Запад“, Сицилијански клан“, „Една ноќна вечера“, „Битката кај Алжир“ и други
Учесници:
Енио Мориконе, унгарскиот оркестар „Гјор“, хорот на Македонската опера и балет, со кој диригираше Стефано Кучи, италијанската оперска певица Сузана Ригачи
Забелешка:
ПОВЕЌЕ ОД 5.000 ГЛЕДАЧИ ЗА МОРИКОНЕ НА “ОХРИДСКО ЛЕТО“

Клучни зборови:
2009 Весна Станоевска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат