Наслов:

НЕИЗДЕФИНИРАНИ СОЛИСТИЧКИ ПАСАЖИ И АНСАМБЛОВИ ТАНЦИ

Кон премиерната изведба на „Кармина Бурана“ од Карл Орф

Издадено на: 14.07.2009
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Кармина Бурана“ од Карл Орф
Учесници:
Македонската опера и балет, Кан Арслан, Александра Мијалкова, Дмитри Чебатар , Мими Поп Алексова, Ивана Коцевска, Славица Петровска-Галиќ, Горан Нечевски, Дејан Стоев, Бисера Чадловска,

Клучни зборови:
2009 Александра Мијалкова Бисера Чадловска Горан Нечевски Дејан Стоев Дмитри Чебатар Емилија Џипунова Ивана Коцевска Кан Арслан Македонската Опера и Балет Мими Поп Алексова Славица Петровска-Галиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат