Наслов:

СИМПАТИЧЕН НАСТАП НА ДИРИГЕНТСКОТО ЧУДО ОД ДЕТЕ

За концертот на Младински оркестар на КултурОп, солист Кирил Тодороски, виолина, и светското диригентско чудо од дете Илич Ривас - Скопско лето

Издадено на: 03.07.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
увертирата „Сицилиски вечери“ на Џ.Верди, Симфонијата бр.4 во Еф-мол оп.36 од П.И.Чајковски, Концертот за виолина и оркестар Е-мол оп.64 од Ф. Менделсон, „Капричо“ на Драган Шуплевски
Учесници:
Младински оркестар на КултурОп, Кирил Тодороски, Илич Ривас
Забелешка:
За концертот на Младински оркестар на КултурОп, солист Кирил Тодороски, виолина, и светското диригентско чудо од дете Илич Ривас - Скопско лето

Клучни зборови:
2009 Елени Новаковска Илич Ривас Кирил Тодороски Младински оркестар на КултурОп

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат