Наслов:

КОНЦЕРТ ШТО ВЛЕЗЕ ВО ИСТОРИЈАТА

БОЉШОЈ ТЕАТАРОТ И СИМОН ТРПЧЕСКИ ВО СКОПЈЕ

Издадено на: 20.05.2009
Автор: Јулијана Жабева Папазова
Периодика: Дневник
Број: 3972 | Страна: 21

Програма:
Петар Илич Чајковски, ,,Хамлет“, Фантазија увертира оп. 67, Сергеј Рахманинов, Рапсодија на тема од Паганини, оп.43 и Сергеј Прокофјев, Симфонија бр. 5, во Б-дур
Учесници:
Оркестарот на Бољшој театарот, Александар Ведерников, Симон Трпчески

Клучни зборови:
2009 Александар Ведерников Дневник Јулијана Жабева Папазова Оркестарот на Бољшој театарот Петар Илич Чајковски Сергеј Прокофјев Симон Трпчески

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат