Наслов:

НАСТАН ЗА ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Кон концертот на Симон Трпчески, пијано, и Оркестарот на Бољшој театар; диригент Александар Ведерников

Објавено на: 19.05.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Хамлет - Фантазија увертира оп.67“ од Чајковски, „Рапсодија на тема на Паганини оп.43“ од Рахмањинов, „Симфонија бр.5 оп.100 во Бе-дур“ на Прокофјев, „На Струга дуќан да имам“ од Панде Шахов,
Учесници:
на Симон Трпчески, Оркестарот на Бољшој театар, Александар Ведерников
Забелешка:
Кон концертот на Симон Трпчески, пијано, и Оркестарот на Бољшој театар; диригент Александар Ведерников

Клучни зборови:
Елени Новаковска 2009

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат