Наслов:

ВДАХНОВЕН ОРКЕСТАР, СУПЕРИОРЕН СОЛИСТ

со Бољшој

Објавено на: 17.05.2009
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Рапсодија на тема од Паганини од Сергеј Рахманинов, Фантазија - увертира „Хамлет“ од Петар Илич Чајковски, Симофнијата број 5 од Сергеј Прокофјев,
Учесници:
Оркестарот на Бољшој театар, Александар Ведерников, Симон Трпчески,
Забелешка:
Кон настапот на Оркестарот на Бољшој, Ведерников и Трпчески

Клучни зборови:
Марко Коловски Симон Трпчески Македонско радио 2009 Александар Ведерников Оркестарот на Бољшој театар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат