Наслов:

БРИЛАЈНТНА ИЗВЕДБА НА ПИЈАНИСТКАТА ОСЕТИНСКАЈА

Македонска филхармонија - циклус „Големите мајстори“ - Сергеј Рахмањинов: диригент Едуард Амбарцумјан (Русија), пијано Полина Осетинскаја (Русија)

Објавено на: 08.04.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Сергеј Рахмањинов- „Концертот за пијано и оркестар бр.2 оп.18 во Це-мол“, „Симфонијата бр. 2 оп. 27 во Е-мол“
Учесници:
Македонска филхармонија, Едуард Амбарцумјан, Полина Осетинскаја
Забелешка:
Македонска филхармонија - циклус „Големите мајстори“ - Сергеј Рахмањинов: диригент Едуард Амбарцумјан (Русија), пијано Полина Осетинскаја (Русија)

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Едуард Амбарцумјан Елени Новаковска 2009 Полина Осетинскаја

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат