Наслов:

„ЗОДИЈАК“ НА СОНИ ПЕТРОВСКИ ЈА ВООДУШЕВИ ПУБЛИКАТА

отворање на „Денови на македонска музика“

Издадено на: 21.03.2009
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
симфониска свита од Сони Петровски насловена „Зодијак“, „Пред портата на пеколот“ од Стојан Стојков, Концертот за оркестар на Гоце Коларовски,
Учесници:
„Денови на македонска музика“, Македонската филхармонија. Борјан Цанев,

Клучни зборови:
2009 Гоце Коларовски Денови на македонска музика Јана Андреевска Македонската филхармонија. Борјан Цанев Марко Коловски Сони Петровски Стојан Стојков Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат