Наслов:

ПАМЕТНА МУЗИЧКА ИГРА СО ХОРОСКОПСКИТЕ ЗНАЦИ

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Објавено на: 21.03.2009
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 21643 | Страна: 29

Програма:
„Зодијак“ од Сони Петровски, „Пред портата на пеколот“ од Стојан Стојков и Концерт за оркестар од Гоце Коларовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев

Клучни зборови:
Денови на македонска музика Гоце Коларовски Борјан Цанев Ангелина Димоска Сони Петровски 2009 Зодијак Македонска филхармонија Пред портата на пеколот Нова Македонија Концерт за оркестар Стојан Стојков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат