Наслов:

НАСТАН СО НЕУСПЕШНА КОМБИНАЦИЈА

За концертот на Македонската филхармонија, диригент Доријан Вилсон -САД, пијано Александар Мелников - Русија

Објавено на: 04.03.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Танцот на витезите“ од балетот „Ромео и Јулија“ на Сергеј Прокофјев, Концертот за пијано и оркестар бр.1 оп. 23 во Бе -мол од Петар Илич Чајковски,
Учесници:
Македонската филхармонија, Доријан Вилсон -САД, Александар Мелников
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија, диригент Доријан Вилсон -САД, пијано Александар Мелников - Русија

Клучни зборови:
Македонската филхармонија Елени Новаковска 2009 Доријан Вилсон -САД Александар Мелников

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат