Наслов:

РАЗНОЛИКОСТ ВО ПРОГРАМАТА, НО И ВО КВАЛИТЕТОТ

За концертот на Македонска филхармонија, диригент Борјан Цанев, солист на тромбон Антонио Јанковиќ

Објавено на: 24.02.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Егзодус 2001“ од Тома Манчев, Концертот за тромбон и оркестар од Анри Томази, кој доживеа премиерна изведба, и Симфонијата бр.1 во Це-дур, опус 21 од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Македонска филхармонија, Борјан Цанев, Антонио Јанковиќ
Забелешка:
За концертот на Македонска филхармонија, диригент Борјан Цанев, солист на тромбон Антонио Јанковиќ

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Борјан Цанев Елени Новаковска 2009 Антонио Јанковиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат