Наслов:

„АПСОЛУТНА“ ВИСТИНА ВО НАДЕЖ ДА СЕ НАЈДЕ МИР

Кон балетската премиера на „Дајте ни мир“,

Објавено на: 16.02.2009
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
балетската премиера на „Дајте ни мир“ според музиката на Арво Парт, „Шехерезада“ на Николај Римски Корсаков
Учесници:
МОБ, Рафаело Бјанко, Александра Мијалкова, Ивана Коцевска, Мими Попалексова, Саша Евтимова, Бобан Ковачевски, Игор Велиновски, Дмитро Чеботар (Украина), Јан Кисилев (Русија),

Клучни зборови:
Игор Велиновски Емилија Џипунова Дмитро Чеботар (Украина) Корсаков Јан Кисилев (Русија) Александра Мијалкова Ивана Коцевска МОБ Бобан Ковачевски Саша Евтимова 2009 Рафаело Бјанко Мими Попалексова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат