Наслов:

СО КУРАТОРСКИ КОНЦЕПТ КОН МОДЕРНА БАЛЕТСКА КУЌА

Кон балетската вечер со „Шехерезада“ и премирата на „Дајте ни мир“, музика Арво Парт, режија и кореографија Рафел Бјанко, Македонска опера и балет

Издадено на: 13.02.2009
Автор: Биљана Тануровска-Ќулафковски
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Дајте ни мир“, музика Арво Парт, режија и кореографија Рафел Бјанко,
Учесници:
МОБ, Балет, Александра Мијалкова, Ивана Коцевска, Мими Поп Алексова, Саша Ефтимова, Бобан Ковачевски, Игор Веланоски, Дмитро Чеботар, Јан Кисилев
Забелешка:
Кон балетската вечер со „Шехерезада“ и премирата на „Дајте ни мир“, музика Арво Парт, режија и кореографија Рафел Бјанко, Македонска опера и балет

Клучни зборови:
2009 Александра Мијалкова Балет Биљана Тануровска-Ќулафковски Бобан Ковачевски Дмитро Чеботар Ивана Коцевска Игор Веланоски Јан Кисилев Мими Поп Алексова МОБ Саша Ефтимова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат