Наслов:

ОДМЕРЕН И СЕНТИМЕНТАЛЕН ВИРТУОЗ

Кон концертите на Стефан Миленковиќ во Скопје

Објавено на: 02.02.2009
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Увертира „Хебриди“, Концерт за виолина, пијано и гудачки оркестар во де-мол и Симфонија бр. 4 „Италијанска“ од Феликс Менделсон, Соната за виолина и пијано „Ѓаволски трилер“ од Тартини, „Sвонче“ од Паганини, „Легенда“ од Виењавски и Рапсодијата „Циганин“ од Равел
Учесници:
Стефан Миленковиќ, Македонската филхармонија, Марија Вршкова, Јануш Пшибилски, Ивана Ристова
Забелешка:
Кон концертите на Стефан Миленковиќ во Скопје

Клучни зборови:
Македонската филхармонија Јануш Пшибилски Стефан Миленковиќ Елени Новаковска Марија Вршкова 2009 Ивана Ристова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат