Наслов:

МАЕСТРАЛЕН НАСТАП НА ВАЦЛАВ ХУДЕЧЕК

Големото светско име, виолинистот Вацлав Худечек лично дојде во Скопје

Објавено на: 02.02.2009
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
Концертот за виолина во а-мол од Антонин Дворжак, симфониска поема од Беджих Сметана, „Влтава“,
Учесници:
Вацлав Худечек, Оркестарот на МОБ, Едуард Амбарцумјан

Клучни зборови:
Тина Иванова 2009

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат