Наслов:

ИЗВОНРЕДЕН СОЛИСТ ЗА ИСКЛУЧИТЕЛНИ КРЕАЦИИ

македонска филхармонија

Објавено на: 18.12.2008
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Р. Вагнер: Увертира „Мајстори пејачи“, С. Барбер: Концерт за виолина и оркестар, П. И. Чајковски: Симфонија бр. 6
Учесници:
Македонска филхармонија, Борјан Цанев, Иља Гринголц

Клучни зборови:
Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија Иља Гринголц Чајковски Увертира Мајстори пејачи Вагнер Концерт за виолина и оркестар Симфонија бр. 6 Барбер Марко Коловски Борјан Цанев 2008

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат