Наслов:

АНЕМИЧНА И ЕВТИНА „КАРМЕН“

Кон премиерата на балетската суита „Кармен“ од Шчедрин - Бизе, кореографија, либрето и режија Кан Арслан; продукција Македонска опера и балет

Издадено на: 25.11.2008
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
балетската суита „Кармен“ од Шчедрин - Бизе
Учесници:
МОБ, Кен Арслан, Гизем Бетил, Бобан Ковачевски, Дмитро Чаботар, Јан Кисилев
Забелешка:
Кон премиерата на балетската суита „Кармен“ од Шчедрин - Бизе, кореографија, либрето и режија Кан Арслан; продукција Македонска опера и балет

Клучни зборови:
2008 Бобан Ковачевски Гизем Бетил Дмитро Чаботар Елени Новаковска Јан Кисилев Кен Арслан МОБ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат