Наслов:

ИНСПИРАТИВЕН СТАРТ НА МУЗИЧКИТЕ СВЕЧЕНОСТИ

Кон отворањето на „Есенските музички свечености“ со Македонската филхармонија; диригент Борјан Цанев; солист на виолина Ана Кондратенко

Објавено на: 11.11.2008
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Просветление“ на Стојан Стојков, Симфонија во Де-дур оп.35 - „Хафнер“, „Концерт за виолина и оркестар во Де-дур опус 35“ од Петар Илич - Чајковски
Учесници:
Македонската филхармонија; Борјан Цанев; Ана Кондратенко
Забелешка:
Кон отворањето на „Есенските музички свечености“ со Македонската филхармонија; диригент Борјан Цанев; солист на виолина Ана Кондратенко

Клучни зборови:
Елени Новаковска 2008 Македонската филхармонија; Борјан Цанев; Ана Кондратенко

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат