Наслов:

СОЛИСТОТ СО ПРЕМНОГУ СЛОБОДА

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 01.11.2008
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 21529 | Страна: 25

Програма:
Концерт за виолончело и оркестар во h-moll од Антонин Дворжак и Симфонија „Фауст“ од Франц Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Нил Томпсон, Англија; Астрит Селита - виолончело, Албанија

Клучни зборови:
Астрит Селита Симфонија Фауст Франц Лист Антонин Дворжак Македонска филхармонија Нова Македонија Концерт за виолончело и оркестар во h-moll Ангелина Димоска 2008 Нил Томпсон

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат