Наслов:

ГОЛЕМ ТРУД ЗА КОРЕКТНИ ИЗВЕДБИ

македонска филхармонија

Објавено на: 30.10.2008
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
А. Дворжак: Концерт за виолончело и оркестар, Ф. Лист: Симфонија „Фауст“ (премиерна изведба)
Учесници:
Македонска филхармонија, Нил Томсон, Астрит Селита

Клучни зборови:
Концерт за виолончело и оркестар Дворжак Лист Марко Коловски 2008 Астрит Селита Симфонија Фауст Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија Нил Томсон

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат