Наслов:

БАЛЕТОТ „ОХРИДСКА ЛЕГЕНДА“ ДОБИ НОВА ДИМЕНЗИЈА

кореографија на Искра Шукарова

Објавено на: 25.10.2008
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Охридска легенда“ на познатиот српски композитор Стеван Христиќ.
Учесници:
Искра Шукарова, Далија Аќин, Жељко Грозданиќ, Милош Џукелиќ, Ана Милиќ - сценограф, Маја Мирковиќ - костимограф, Игор Вуковиќ - фотографија, Томо Вукадиновиќ - камера, Симфониски оркестар и хорот на РТС, Бојан Суѓиќ,

Клучни зборови:
Игор Вуковиќ - фотографија Томо Вукадиновиќ - камера Емилија Џипунова Симфониски оркестар и хорот на РТС Стеван Христиќ Бојан Суѓиќ Искра Шукарова 2008 Далија Аќин Жељко Грозданиќ Милош Џукелиќ Ана Милиќ - сценограф Маја Мирковиќ - костимограф

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат