Наслов:

ВОЗБУДЛИВ КОНЦЕРТЕН НАСТАП НА ТУРСКИТЕ УМЕТНИЦИ

интерфест 2008

Издадено на: 13.10.2008
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Вечер
Број: 13925 | Страна: 18

Програма:
„Ла Фолиа“ од Арканџело Корели, Соната за виолина и пијано во F-dur од Лудвиг ван Бетовен, Сонатина оп. 100 од Антонин Дворжак, „Демет“ од Сајгун и две турски минијатури од Аскин.
Учесници:
Чихат Аскин - виолина, Турција; Џана Гурмен - пијано, Турција

Клучни зборови:
2008 Антонин Дворжак Арканџело Корели Демет Интерфест Костадин Костадиновски Ла Фолиа Лудвиг ван Бетовен минијатури Сајгун Соната за виолина и пијано во F-dur Сонатина оп. 100 Чихат Аскин Џана Гурмен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат